In Memoriam – prof.dr Slobodan Lukić

2020-12-18-18-20-40

Sa neizmjernom tugom obavještavamo sve članove Udruženja za upravljanje projektima u Bosni i Hercegovini da je danas od posljedica virusa Covid 19 preminuo predsjednik Udruženja prof. dr Slobodan Lukic.

Profesor Lukić je rođen 01.01.1948. u Visokom. Gimnaziju je završio u Sanskom Mostu a šumarski fakultet 1971. u Beogradu.
Magistrirao je u Sarajevu 1982. na fakultetu političkih nauka a doktorirao u Banja Luci 2008. godine.

Svoj radni vijek započeo je u Opštini Sanski Most nakon čega je imenovan na mjesto generalnog direktora firme “20.oktobar”. Nakon toga prelazi u Banja Luku na mjesto direktora firme “1 maj”.

Paralelno s tim predavao je na Panevropskom univerzitetu “Apeiron” a 2011. Profesor Lukić osniva Udruženje za upravljanje projektima u BiH.

Bio je predsjednik Udruženja i prvi domaći ispitivač, IPMA projekt menadžer nivo B, kao i odbornik u pretprošlom sazivu Skupštine grada Banja Luke.

Objavio je brojne knjige iz oblasti kriznog i projektnog menadžmenta kao što su: Krizni menadžment I i II, Menadžment rizika, Reinženjering, Projektni menadžment, Kako postati dobar projekt menadžer i brojne druge.

Sahrana profesora Lukića obaviće se u nedjelju 20.12.2020. u Banja Luci.

Porodici i prijateljima iskreno saučešće.

POČIVAJTE U MIRU, DRAGI PROFESORE !

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter