Certifikacija

Certifikati dodijeljeni pojedincima zasnovani su na procjeni njihovih kompetencija u tipičnim aktivnostima za upravljanje projektima, koje se pojavljuju u njihovom svakodnevnom radu. U sistemu certifikovanja IPMA, određene su sledeće četiri kategorije :
• Certifikovani direktor projekta (IPMA nivo A): znači da kandidat posjeduje najmanje pet godina iskustva u upravljanju portfoliom,  programom ili multiprojektnom upravljanju, od kojih je tri godine bio na odgovornim rukovodećim funkcijama.
• Certifikovani stariji menadžer projekta (IPMA nivo B): znači da kandidat posjeduje najmanje pet godina iskustva u upravljanju projekatima, od kojih je tri godine bio na odgovornim rukovodećim funkcijama na složenim projektima.
• Certifikovani menadžer projekta (IPMA nivo C): znači da kandidat posjeduje najmanje tri godina iskustva u upravljanju projektima. Odgovoran je za rukovodeće funkcije kod projekata sa ograničenom složenošću.
• Certifikovani projekt menadzer saradnik (IPMA nivo D): znači da kandidat ima znanje iz svih elemenata kompetentnosti upravljanja projektima. Iskustvo nije obavezno, ali je prednost ako je kandidat do nekog obima već primjenio svoje znanje u upravljanju projektima.

CIJENE CERTIFICIRANJA ZA 2019